Blog
objectius lluminosos - Fotoindex.es
17179
post-template-default,single,single-post,postid-17179,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,columns-4,qode-theme-ver-13.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

objectius lluminosos

diafragma foto index

objectius lluminosos

Sí! els objectius lluminosos són molt importants. Més que la càmara!

Volem dedicar aquesta entrada, a un nivell informatiu per donar la nostra versió de l’important que és un bon objectiu lluminós per fer una bona fotografia.

Al contrari del que la gent pensa, una càmara senzilla amb un bon objectiu (i una bona visió fotogràfica) aconsseguirà millors fotografies i resultats que una càmara réflex professional amb uns objectius de gama baixa.

Senzillament el més importatn és l’objectiu. No és el mateix que la llum passi per un vidre que per un plàstic, per exemplificar una mica a grans trets.

Quin és l’objectiu lluminós?

Són aquells objectius que tenen obertura f1.8 / f2 de diafràgma. La qualitat de la lent és molt bona i solen ser fixes.

diafragma foto index

Imatge representativa del diagragama dels objectius.

Un dels objectius que ens dona tenir un objectiu lluminós és el desenfoc.

Aconsseguir imatges amb un desenfoc elevat i centrar així la visió de la fotografia on el fotògraf consideri necessaria.

Una altra categoria que ens presta un bon objectiu és quan tenim molt poca llum. Amb aquesta situació s’ha de tirar d’ISO o utilitzar el flash.

Amb l’objectiu lluminós no notarem aquest problema o serà menor i fins i tot guanyarem amb la part de poder obtenir una velocitat d’obturació més alta i així evitar fotos amb moviment ( a no ser, que ho volem)

bokeh foto index

L’efecte Bokeh és un altra de les ventatges que ens pot oferir aquest tipus d’objectiu. Fotografiar nitidament l’objectiu que volem i amb el desenfoc de punts de llum donar una composició fotogràfica més elegant.

Aquesta entrada està més especialitzada i amb més informació a:

http://www.blogdelfotografo.com/razones-objetivo-luminoso/

No Comments

Post A Comment